Menu weselne zestaw 3

Dania gorące

  1. Rosół domowy oraz
    Flaki po warszawsku a`la flis
    lub krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym,
    lub krem z pomidorów z grzankami,
    lub chłodnik litewski ( sezonowo )
  2. Antrykot z piersi kurczęcia w sosie serowym z plastrem ananasa ,ćwiarteczki pieczonych ziemniaków
    surówka z marchewki z nutą chrzanową, surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki
    lub,
    Kotlet de volaille, ćwiarteczki pieczonych ziemniaków
    surówka z marchewki z nutą chrzanową, surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki
    lub,
    Zrazy zawijane wawerskie w sosie własnym z kaszą gryczaną po staropolsku,
    surówka z marchewki z nutą chrzanową,
    surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki
  3. Staropolski żurek na zakwasie z kiełbaską i jajeczkiem
  4. Pieczona karkówka po myśliwsku marynowana, oraz kluski śląskie lub  ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
    z koperkiem, surówka z białej kapusty
    lub
    Pieczeń z szynki w sosie kurkowym, oraz kluski śląskie lub  ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
    z koperkiem, surówka z białej kapusty
    lub
    Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, oraz kluski śląskie lub  ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
    z koperkiem, surówka z białej kapusty
  5. Pierogi z mięsem własnego wyrobu oraz barszcz czerwony
    lub
    Ptysie z duszonymi pieczarkami i cebulką w śmietanie oraz barszcz czerwony
    lub
    Paszteciki z mięsem oraz barszcz czerwony

Przystawki

  • Tatar z łososia podany na początek wesela
  • Tatar  z cebulką i ogórkiem ( podawany około 22 godziny )
  • Glazurowany schab po warszawsku z w wawerskim przybraniu,
  • Galantyna drobiowa w galarecie
    lub
    Szynka Parmeńska owinięta na melonie w glazurze
    lub
    Pstrąg tęczowy z rzek południa Polski w galarecie
  • Półmiski wędlin i mięs pieczonych ( znaczna cześć własnego wyrobu )
  • Śledziki pod cebulką w oleju
  • Różyczki z wędzonego łososia na sałacie karbowanej
  • Węgorz wędzony
  • Deski z wyborem serów
  • Sałatka jarzynowa
  • sałatka hawajska
  • sałatka węgierska
  • sałatka capresse
  • salaterki pomidorów tradycyjnie z cebulką i ogórkiem podawanych
  • marynowane papryczki, pieczarki , ogórki
  • masło, chrzan
  • wybór pieczywa i bułeczek
  • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem lub jajka faszerowane

Napoje

  • Napoje gazowane i niegazowane - bez limitów:
  • Coca-cola, Fanta, Sprit, woda mineralna gazowana i niegazowana
  • Soki podawane w dzbanach
    Tymbark oraz Hortex ( jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy)
  • dzbany z wodą mineralną z miętą i ogórkiem.

Ciasta i dodatki

  • Ciasta własnego wyrobu
  • Piętrowy tort weselny
  • Ozdobny chlebek na powitanie Młodej Pary

 


 do_gory